Galaxy centrum fitness

Geraardsbergen

Rouwcentrum De Deyn

Ninove

Zorgkamers De Bie

Aalst

Sint-Jozefscollege

Aalst

Koffiebar Frank

Brussel

Kantine tennis- en padelclub

Lierde

Danszaal

Lierde

Danszaal

Lierde

Zolder wordt danszaal met zwevende vloer en geweldige akoestiek

totaalproject – nieuwe bestemming van een bestaande zolder

Om tegemoet te komen aan verschillende dansverenigingen besliste de gemeente Lierde om de zolderruimte van een basisschool te laten ombouwen naar een prachtige hedendaagse danszaal. In een project als dit, waar alles draait om muziek en beweging, zijn twee zaken erg belangrijk: de akoestiek en de vloer. 

Pollentia voerde het plan van Lobelle Studiebureau minutieus uit. We plaatsten akoestische wanden en tegen het plafond kwamen akoestische panelen. Die zitten -samen met alle andere technieken- verscholen achter geluidsabsorberende en brandvertragende houten lamellen van Hunter Douglas. De lamellen breken het felle licht dat door de nieuwe dakvensters naar binnen stroomt en zorgen voor een optimale beleving. 

De dansvloer hebben we zwevend gemaakt: onder het parket kwam tapijt voor een uitstekende schokabsorptie tijdens het dansen en springen. Alle gipsplaatwanden, inclusief spiegels, zijn door ons geplaatst en afgewerkt en ook alle schilderwerken namen we voor onze rekening.

Architect: Lobelle Studiebureau