Galaxy centrum fitness

Geraardsbergen

Rouwcentrum De Deyn

Ninove

Zorgkamers De Bie

Aalst

Sint-Jozefscollege

Aalst

Koffiebar Frank

Brussel

Kantine tennis- en padelclub

Lierde

Danszaal

Lierde

Koffiebar Frank

Brussel

Frank. Verbluffend hospitality project in gerestaureerd art-decopand

totaalproject – nieuwe bestemming – renovatie en restauratie 

Chef-kok Mathias was vroeger architect en fotograaf, Marianne is een barista pur sang. Na een jaar in Australië te hebben gewoond, openden ze samen Frank, in de buurt van het Brusselse Muntplein. Hier moet je zijn voor verdomd goede specialty coffees, maar Frank. is meer dan een koffiebar alleen. Ook voor een uitgebreid Australisch ontbijt of een lunch met lokale en seizoensgebonden ingrediënten kan je hier terecht.  

Mathias tekende zelf alle plannen om van een uitgeleefd art-decopand met veel authentieke elementen deze geweldige plek te maken en Pollentia stond in voor de volledige uitvoering. De transformatie ging gepaard met het uitbreken van een aantal binnenmuren zodat we een keuken konden installeren. Zo ontstonden gaten in de originele marmeren vloer. Door op zoek te gaan naar dezelfde natuursteen konden we de vloer restaureren en weer doen stralen als in de tijd van toen. Ook de originele plafonnière in glas is in ere hersteld en voorzien van spotjes en staafverlichting. 

Als tegengewicht voor zo veel geschiedenis kwamen er een aantal nieuwe frisse elementen in het interieur zoals een afgerond toogmeubel op maat in eikenfineer en een werkblad in Carrara marmer. Aan het plafond van de vergaderruimte bevestigden we een akoestische baffle (zelf gemaakt met MDF en zwarte akoestische panelen van Rockfon) met ledverlichting. 

Zowel de muren van de keuken als die van de toiletten bezetten we met faiencetegels van Mosa en ook alle schilderwerken zijn door ons gedaan. Het sanitair lieten we uitvoeren door een van onze onderaannemers.

Architect: Mathias Smet 

frank.brussels